Το θάρρος φέρνει ευ-τυχία!

Ευτυχία = ευ-στάση απέναντι στην τύχη (για να έρχονται τα γεγονότα ευνοϊκά)

Πώς όμως συνδέεται το θάρρος με την ευτυχία;

Γιατί κάποιοι έχουν θάρρος και τόλμη στην ζωή και άλλοι θράσος και δειλία;

Όλα ξεκινούν από την σωστή αυτοεκτίμηση, δηλαδή να μπορούμε να αξιολογούμε αντικειμενικά και εύστοχα τις ικανότητές μας και τις αδυναμίες μας.

Αν γνωρίζεις τις ικανότητές σου, δεν επιτρέπεις να σε υποτιμούν, να σε εκμεταλλεύονται και να σε χειρίζονται.
Σε περιόδους που τα πράγματα γίνονται δύσκολα για εσένα και φαίνεται να είσαι ο "χαμένος του παιχνιδιού" γνωρίζεις ότι μπορείς να επανέλθεις και να βρεις λύσεις στα θέματά σου, διότι ακόμα και αν χαθούν όλα τα άλλα οι ικανότητες του ανθρώπου ΔΕΝ χάνονται. Είναι ο θησαυρός του, που τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Αν γνωρίζεις τις αδυναμίες σου, φροντίζεις να παίρνεις διδάγματα και μαθήματα από τα ανεπιθύμητα γεγονότα που προκύπτουν όταν λειτουργείς με αυτές και δεν τα επαναλαμβάνεις.

Αν γίνει αυτό το πρώτο βήμα σωστά, σύμφωνα με τους Συμπαντικούς Νόμους, ενεργοποιείται αυτόματα ο αυτοσεβασμός και η αυτοπεποίθηση.
Η θετική αυτοπεποίθηση ελευθερώνει δύο δυνάμεις: το θάρρος και την τόλμη.
Με θάρρος και τόλμη μπορεις να ανταποκριθείς αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε δυσκολία. Αυτό δίνει ευ-στάση απέναντι στην τύχη και ο δρόμος ειναι πάντα ανοικτός για εσένα.
Η τύχη βοηθάει πάντα τους θαρραλέους και τους τολμηρούς!

Αν όμως ΔΕΝ γνωρίζεις αντικειμενικά τις ικανότητές σου, απαξιώνεις μόνος σου τον εαυτό σου (χαμηλή αυτοεκτίμηση) ή εμπλέκεσαι σε φαντασιώσεις ότι έχεις ικανότητες που δεν έχεις και οδηγείσαι σε λάθος μονοπάτια (φαινομενικά υψηλή αυτοεκτίμηση).

Αν δεν γνωρίζεις τις αδυναμίες σου, δεν προφυλάσσεσαι από αυτές, είσαι έρμαιό τους και παρασύρεσαι σε παρορμητικές και ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.
Τότε ελευθερώνεται το θράσος και η δειλία και βασανίζεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους.

Το 2023, ως παγκόσμιο έτος 7 (αριθμός εσωτερικής σοφίας) ζητεί βαθύτερες συνειδητοποιήσεις, αλλαγή τρόπου σκέψης όπου δεν είναι λειτουργικός, σκεπτόμενη δράση, όχι βιαστικές και παρορμητικές κινήσεις και αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς όταν η υπάρχουσα μας οδηγεί σε αδιέξοδα, με τελικό ζητουμενο να γίνει η ζωή μας πιό απλή και ευχάριστα αποτελεσματική.
Στο τέλος τους έτους 7 (2023) μπορεί να είμαστε λίγο "τσαλακωμένοι", αλλά θα είμαστε και πολύ πιό "σοφοί".
Η εσωτερική σοφία αποκτιέται συνήθως μέσα από δύσκολα βιώματα, αλλά το δίδαγμα μένει για πάντα μέσα μας και είναι το μόνο που μπορεί να μας πάει παραπέρα στην εξέλιξή μας ως άτομα και ως ανθρωπότητα.

Βέβαια τον σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι προσωπικοί αριθμοί του καθενός (προσωπικός αριθμός έτους - προσωπική χροιά - προσωπική πνευματική γέφυρα), αλλά επειδή είμαστε μέρος ενός άρρηκτα συνδεδεμένου συνόλου, σίγουρα είμαστε και στην επιρροή του παγκόσμιου γίγνεσθαι και του έτους 7.

Όπου υπάρχουν ερείπια, εκεί υπάρχει ελπίδα για θησαυρούς.
Ρούμι (Πέρσης ποιητής)

Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είναι η ρίζα
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Σε αυτές τις συνθήκες τα "ευχολόγια" δεν είναι αρκετά.
Το θάρρος και η τόλμη όμως είναι, με αυτά θα πορευτούμε και με αυτά θα νικήσουμε.

ΕΙΘΕ!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Σημείωση: η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνον αν είναι εμφανής η πηγή.

  • Εμφανίσεις: 1637

Σοφά λόγια...

Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ' εν ολίγοις πολλά (να μην λες με πολλά λόγια λίγα πράγματα, αλλά με λίγα λόγια πολλά)
Πυθαγόρας
Ελεύθερον αδύνατον είναι τον πάθεσι δουλεύοντα και υπό παθών κρατούμενον (είναι αδύνατον να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά)
Πυθαγόρας