Και τώρα έρχεται η απόδειξη!

Γίναμε λίγο πιό σοφοί άραγε, ή αργούμε ακόμα;

Το 2023 ως παγκόσμιο έτος 7 είχε ως σκοπό να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε βαθύτερες συνειδητοποιήσεις για την ύπαρξή της ως ανθρώπινο είδος.
Το 7 είναι ο αριθμός της εσωτερικής σοφίας και της πνευματικής τελειότητας και είναι ο μόνος αριθμός που μπορεί να μας "ανοίξει τα μάτια" για αλλαγή τρόπου σκέψης (και κατ επέκταση δράσης) όπου δεν είναι λειτουργικός και ωφέλιμος για εμάς πιά.
Αυτές οι συνειδητοποιήσεις γίνονται συνήθως μέσα από δύσκολα γεγονότα, διότι η πλειοψηφία των ανθρώπων εξελίσσεται μέσα από σοκ και αδιέξοδα και όχι με ίδιαν βούληση για βελτίωση. Το 7 είναι ένας αριθμός που μας "τσαλακώνει" πάντα στο πέρασμά του με στόχο να μας αφήσει πιό σοφά σκεπτόμενους.

Ποιό είναι το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας;

Αυτό θα φανεί το 2024 ως παγκόσμιο έτος 8.

Το 8 είναι ένας υπέροχος αριθμός δύναμης για οποιαδήποτε θετική πράξη και φέρνει επιτυχίες και οικονομική ευημερία, αν λειτουργεί θετικά.

Για όλους ισχύει αυτό;

Ως δυνατότητα ναι, στην πράξη όμως όχι.
Για να λειτουργήσει θετικά το 8, έχει ως απαραίτητη προύπόθεση να εφάπτονται συνεχώς οι δύο κύκλοι του: το πνεύμα και η ύλη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:

  • όσοι λειτουργούν στην καθημερινότητα με εμπνευσμένη δράση, δηλαδή τηρώντας αρχές, αξίες και ήθος και ταυτόχρονα υλοποιούν με βάση αυτές, θα είναι οι κερδισμένοι μακροχρόνια
  • όσοι έχουν πολύ ωραίες ιδέες αλλά μειωμένη οργανωτική ικανότητα και θέληση για να τις υλοποιήσουν, θα βγουν ζημιωμένοι και οικονομικά
  • όσοι λειτουργούν με τον κάτω κύκλο της ύλης "πατώντας επί πτωμάτων" για να κερδίσουν, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα ζημιωθούν.
    Παρ όλη την φαινομενικότητα του γήινου πεδίου ότι ξεχωρίζουν και ευημερούν, στο σύνολο της ζωής τους θα είναι ζημιωμένοι και δυστυχείς. Η ευημερία τους είναι επίπλαστη στον κόσμο των σκιών του Σπηλαίου του Πλάτωνα.

Το 8 συμβολίζει την αέναη κίνηση, τους ατελεύτητους κύκλους του Πυθαγόρα και η ισορροπία των δύο κύκλων του ως ζητούμενο δεν διαψεύδεται ποτέ.
Η ίδια η ζωή το επαληθεύει πάντα, αρκεί να δει κανείς την συνολική εικόνα στην ζωή κάθε ανθρώπου επί της ουσίας και όχι φαινομενικά.

Άρα, υπό την επιρροή της παγκόσμιας χρονιάς 8 (2024), θα φανεί αν ως ανθρωπότητα γίναμε πιό σοφοί μετά από το "τσαλάκωμα" της παγκόσμιας χρονιάς 7 (2023). Θα φανεί ως ανθρωπότητα πώς αφομοιώσαμε το μάθημα.

Χωρίς να παύουμε να είμαστε μέρος του Όλου και να μας επηρεάζει το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ως άτομα μπορούμε να έχουμε ο καθένας τον δικό του δρόμο και τα δικά του αποτελέσματα.
Ο δρόμος της "σωτηρίας" ήταν ανέκαθεν μοναχικός...

Είναι προσωπικό μας θέμα να αξιοποιήσουμε τα πολύτιμα διδάγματα που μας έδωσε η εμπειρία της ζωής μας μέχρι τώρα, για να μπούμε σε δράση και να υλοποιήσουμε με πίο "σοφό" τρόπο.
Η δύναμη είναι σε εμάς, αρκεί να μην μείνουμε σε θεωρίες μόνον χωρίς υλοποίηση και να μην δρούμε εντελώς απερίσκεπτα χωρίς την αντίστοιχη εμπνευσμένη δράση.
Το 8 αν σεβαστείς την φύση του, σε σέβεται και αυτό και σε ανταμείβει πάντα. Αν δεν το σεβαστείς, γίνεται ... αμείλικτο σε δημιουργία δυσκολιών, κυρίως οικονομικών.

Το ξεκίνημα προϋποθέτει καλή διάθεση και θέληση για δράση σύμφωνα με τις δικές μας αρχές και αξίες, χωρίς να μας νοιάζει η επίκριση ή η επιδοκιμασία των ... πολλών.

Αν θέλετε να σας χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χαρίστε της την καλή σας διάθεση.
Σπινοζα
Θέλω να τραγουδήσω όπως τα πουλιά, χωρίς να νοιάζομαι ποιός ακούει και σε ποιόν αρέσει.
Ρουμί

Χαρούμενο και φωτισμένο το νέο έτος!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνον αν είναι εμφανής η πηγή

  • Εμφανίσεις: 2611

Σοφά λόγια...

Ελεύθερον αδύνατον είναι τον πάθεσι δουλεύοντα και υπό παθών κρατούμενον (είναι αδύνατον να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά)
Πυθαγόρας
Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται
Πυθαγόρας