Το απρόβλεπτο θέλει μακρύ χρόνο προετοιμασίας

Ως ανθρωπότητα, ως κοινωνία, ως χώρα και ως άτομα ζούμε σε συνθήκες που τα διαδοχικά απρόβλεπτα γεγονότα έχουν γίνει σχεδόν ... προβλεπόμενη καθημερινότητα σε πολλούς τομείς της ζωής μας.
Αυτό συνέβαινε πάντα μέσα στην αέναη διαδικασία της ζωής στην γή, μόνον που τώρα ειμαστε σε "εντατικό" τμήμα αυξημένης δυσκολίας και υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Τα απρόβλεπτα όμως είναι πράγματι απρόβλεπτα;

Έτσι μας εξυπηρετεί να νομίζουμε, διότι αυτό μας απαλλάσσει από πολλές δικές μας ευθύνες.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται και η δύναμη βελτίωσης.

Συμπαντικά ΔΕΝ υπάρχουν απρόβλεπτα γεγονότα, αλλά γεγονότα που συνέβαιναν εδώ και πολύ καιρό πριν. Υπάρχουν ... άπειρα σημάδια για αυτά, η κατάσταση εκκολαπτόταν λίγο-λίγο και μας έδινε προειδοποιήσεις μέσω ορατών καταστάσεων, αλλα εμείς δεν μπορούσαμε ή μάλλον δεν θέλαμε να τα δούμε και να τα διαχειριστούμε, διότι αυτό θα μας διατάρασσε την υποτιθέμενη ισορροπία και ηρεμία μας.

Ό,τι εξωτερικεύεται και υλοποιείται στο σύνολο της ανθρωπότητας είναι μία μεγέθυνση αυτού που συμβαίνει στην προσωπική ζωή του κάθε ατόμου.
Εμείς μπορούμε να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό τα μέγιστα, αν αντιληφθούμε τα απρόβλεπτα της δικής μας ζωής και τον μακρύ χρόνο προετοιμασίας τους, πριν εμφανιστούν "ξαφνικά" στο παρόν.

  • σε συντροφικές σχέσεις πόσα ατελείωτα σημάδια μέσω των γεγονότων της καθημερινότητας υπήρχαν που καταδείκνυαν ασυμβατότητα των ατόμων, πριν συμβεί κάτι "ξαφνικό" και "απρόβλεπτο", που οδηγεί το ένα από τα δύο άτομα σε απότομη προσγείωση σε μία πραγματικότητα που απέφευγε να αντιμετωπίσει;
  • σε φιλίες, συγγενικές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες, πριν συμβεί το "απρόβλεπτο" που πληγώνει πολύ τα άτομα, δεν υπήρχαν για μακρύ χρονικό διάστημα ενδείξεις έως και αποδείξεις ότι στην σχέση κάτι δεν πάει καλά;
    Αυτά τα συσσωρευμένα γεγονότα υπό κατάλληλες συνθήκες (υπάρχουν πολλές τέτοιες τελευταία) δημιουργούν την μεγάλη ξαφνική έκρηξη, που μόνον ξαφνική δεν είναι τελικά
  • σε θέματα υγειάς η ασθένεια πριν εμφανιστεί στο φυσικό σώμα προετοιμάζεται έως και δεκαετίες πριν στο συναισθηματικό και νοητικό σώμα λόγω ανεπίλυτων εσωτερικών συγκρούσεων, εγκλωβισμένων συναισθημάτων και ... μαύρων σκέψεων

Αυτό σε μεγέθυνση συμβαίνει και για τα κοινωνικά, οικονομικά και γεωπολιτικά συμβάντα.
Ο ίδιος ΝΟΜΟΣ ισχύει πάντα, το απρόβλεπτο προετοιμάζεται πολύ καιρό πριν.

Τρόπος επίλυσης του θέματος;

Να αντιμετωπίζουμε το δύσκολο όσο είναι εύκολο.
Να έχουμε την δύναμη να δούμε και να δράσουμε αξιοποιώντας τα δεδομένα της καθημερινής ζωής, πριν συσσωρευτούν και πέσουν σαν ογκόλιθος επάνω μας.

Δεν έχουμε συνηθίσει ως ανθρωπότητα να το κάνουμε, διότι νομίζουμε ότι η μη αντιμετώπιση των δεδομένων θα οδηγεί σε επίλυση των δυσκολιών με "μαγικό τρόπο". Όμως η ίδια η ζωή δεν το επαληθεύει αυτό.
Η ζωή μας επαληθεύει ότι αυτό που αποφεύγουμε να λύσουμε απλώς θα μεγαλώσει στο πέρασμα του χρόνου και μετά θα διαμαρτυρόμαστε για το πόσο σκληρό και άδικο είναι το ... να ζεις.

Όλα τα εξωτερικά γεγονότα δείχνουν ότι είμαστε σε ένα πέρασμα, μία μετάβαση για να αποκτήσουμε μία νέα συνειδητότητα που θα μας επιτρέπει να λύνουμε τα θέματά μας στα αρχικά τους στάδια και να κατευθύνουμε εμείς τα γεγονότα προς τα εκεί που θέλουμε και όχι τα γεγονότα εμάς.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Μπορούμε και τώρα, έστω και αν είμαστε αποδέκτες πολλών απρόβλεπτων, να αλλαξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία και αυτό θα επεκταθεί και στην ευρύτερη συνειδητότητα της ανθρωπότητας.
Το να ανησυχούμε, να έχουμε ανασφάλεια - άγχος και να φοβόμαστε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε το βαθύτερο νόημα των συμβάντων.

Απαισιόδοξος είναι αυτός που όταν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά, διαλέγει και τα δύο.
Όσκαρ Ουάιλντ

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, μπορούμε όμως να πάμε σε καλύτερους καιρούς από εδώ και μπρος.
Αργά, σταδιακά, αλλά σταθερά...

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ !!!

Σημείωση: η αναδημοσίευση του παρόντος επιτρέπεται μόνον αν είναι εμφανής η πηγή

  • Εμφανίσεις: 1249

Σοφά λόγια...

Μη φορείν στενόν δακτύλιον (μη δυσκολεύεις τη ζωή σου)
Πυθαγόρας
Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου
Πυθαγόρας