Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος (κάρμα) και η πρακτική επιρροή του στη ζωή μας

ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ (αρχαια ελληνικα) = ΚΑΡΜΑ (σανσκριτικα) = Ανταποδοτικη Δικαιοσυνη = Νομος Αιτιατου = Νομος της σχεσης Αιτιας και Αποτελεσματος = Ο,τι σπειρεις θα θερισεις = Υφισταμαι τις συνεπειες των πραξεων μου!

 

Οι ψυχες στην πορεια της εξελιξης τους στο γηινο πεδιο παραβιαζουν τους Νομους της Θειας Φυσης (Συμπαντικους Νομους), αδικωντας τον εαυτο τους ή αλλους ανθρωπους.

Η αδικια αυτη διαπραττεται συνηθως απο αγνοια των Συμπαντικων Νομων, συμφωνα με το σωκρατικο "ουδείς εκών κακός, αλλ' εξ αγνοίας" δηλ κανενας δεν ειναι κακος με τη θεληση του, αλλα απο αγνοια.

Κατα τη διαπραξη της αδικιας, η ψυχη δεν ειναι σε θεση να αντιληφθει τον ΠΟΝΟ που προκαλει στον εαυτο της ή στους αλλους με τις πραξεις της, ουτε οτι αυτο που κανει ειναι παραβιαση (κακοποιηση) Συμπαντικων  Νομων.

 

Για αυτο το λογο οι ψυχες που εχουν παραβιασει καποιον απο τους 10 συγκεκριμενους Συμπαντικους Νομους που εμπιπτουν στο Καρμα, δημιουργουν ΚΑΡΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Αυτο σημαινει οτι θα δεχτουν πανω τους σ' αυτην ή συνηθως στην επομενη ενσαρκωση τις συνεπειες των πραξεων τους δηλ. θα συμβουν τετοια γεγονοτα στη ζωη τους, ωστε να αισθανθουν απο αλλους τον πονο που προκαλεσαν στον εαυτο τους ή σε αλλους ανθρωπους.

Οταν συμβαινουν αυτα τα γεγονοτα οι ανθρωποι αισθανονται πικρια ή οτι καποιος ή κατι τους αδικει. Ομως αυτα τα συμβαντα ενεργοποιουνται στα πλαισια της εξοφλησης της καρμικης υποχρεωσης που εχουν (την οποια αγνοουν, γιατι ερχομαστε με 'σφραγισμενη' τη συνειδητη μνημη).

 

Ο ΝΟΜΟΣ του ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ ΔΕΝ αποτελει πραξη εκδικησης ή τιμωριας, αλλα εχει σαν σκοπο τη εκπαιδευση των ψυχικων οντοτητων ωστε να εξελιχθουν ταχυτερα δηλ. υπακουει στο ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ που ειναι ο βασικοτερος Συμπαντικος Νομος.

Επισης δεν αντιστρατευεται το ΝΟΜΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, αλλ' αντιθετα βασιζεται σ' αυτον! Οι ψυχες στη γη υποκεινται στο νομο της δυαδικοτητας "καλου-κακου" και πρεπει να φτασουν στο επιπεδο: ενω μπορουν να κανουν το "κακο", με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ  το "καλο".

Μεσα απο καθε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ εμπειρια η ψυχη συγκεντρωνει στο κεντρο της Συμπαντικες Αληθειες και με βαση αυτες κατευθυνει τον εγκεφαλο. Με αυτη την διαδικασια η ψυχη εξελισσεται και εναρμονιζει τη συμπεριφορα της συμφωνα με τους Συμπαντικους Νομους.

Ο νομος του αντιπεπονθοτος δεν εφαρμοζεται μονο σε ανθρωπους, αλλα και σε φυλες, λαους και σε ολοκληρη την ανθρωποτητα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Αν μια ψυχη εχει μια ή περισσοτερες καρμικες υποχρεωσεις αυτο δεν ειναι κατι αρνητικο και ειναι εντελως ΛΑΘΟΣ να αισθανεται καποιος ενοχικα γι' αυτο, γιατι καθε ψυχη στην πορεια της εξελιξης της πρεπει να γνωρισει και τη σκοτεινη και τη φωτεινη πλευρα της Υπαρξης, αφου και τα δυο ειναι οψεις του Πρωταρχικου Δημιουργου.
Μαλιστα να αναφερω οτι οι πιο εμπειρες ψυχες ειναι αυτες που εχουν συνηθως καρμα, γιατι αυτο ειναι μερος της εξελιξης τους. Επισης οι ανθρωποι που εχουν καρμικες υποχρεωσεις ειναι συνηθως σ΄αυτη τη ζωη καλοι και συμπονετικοι, αφου η ψυχη φερει ασυνειδητα τη μνημη οτι κατι πρεπει να βελτιωσει.

Καλο θα ηταν καποιος να εχει ομως γνωση των καρμικων του υποχρεωσεων (αν υπαρχουν), γιατι ετσι βοηθιεται και στο να κατανοησει τον εαυτο του, αλλα και στο να το εξοφλησει με τον ευκολοτερο τροπο χωρις να χρειαστει να περασει μεσα απο επιπονες διαδικασιες!

 

Σε επομενη δημοσιευση θα αναλυσω σημαντικες ενδειξεις στη συμπεριφορα ενος ατομου που δειχνουν πιθανη καρμικη υποχρεωση.

  • Εμφανίσεις: 45954

Σοφά λόγια...

Ελεύθερον αδύνατον είναι τον πάθεσι δουλεύοντα και υπό παθών κρατούμενον (είναι αδύνατον να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά)
Πυθαγόρας
Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται
Πυθαγόρας